Založba Rosa - Prevajanje in izdaja knjig z gnostično in duhovno vsebino Založba Rosa

 

Prevajanje in izdaja knjig z gnostično in duhovno vsebino

Založba Rosa - Prevajanje in izdaja knjig z gnostično in duhovno vsebino Založba Rosa - Prevajanje in izdaja knjig z gnostično in duhovno vsebino
   

O nas

Založba Rosa deluje znotraj Mednarodne šole Zlatega rožnega križa, ki je gnostična duhovna šola. Cilj šole je doseči prvotno krščansko iniciacijsko pot preobrazbe. V ta namen program založbe zajema dela iz klasične in sodobne gnostične literature, ki vsebujejo elemente svetlobe.

Na duhovni poti Rožnega križa se kandidat poda skozi številna vrata. Nad prvimi je napisano: Spoznaj sebe! Kdor odpre svoje srce svetlobi duha, začne dinamično pot, ki vodi od samospoznanja do popolne prenove življenja.
Gnoza je grška beseda za spoznanje. Prvotno je pomenila gnoza esenco pramodrosti, utelešenje vsega znanja, ki izhaja iz prvobitnega, božanskega življenja. Torej se resnična gnoza, prvobitno spoznanje Boga, ki ljudem omogoča pot v odrešitev, nikdar ne omejuje zgolj na neko deželo ali ljudstvo. Gnoza je univerzalna in zaobjema celotno človeštvo, razodeva se vsepovsod po svetu, kjer so delovali ali delujejo odposlanci svetlobe.

Iskalcem želimo približati sodobno gnostično literaturo, ki naj bo dostopna vsakomur. Izvirna gnostična znanja želimo prenesti med slovenske bralce, še posebej tiste, ki jih vznemirjajo spremembe prihajajoče nove dobe in hrepene po pravem razumevanju, pravem ločevanju med dušo in snovnostjo, med božanskim, ki biva v človeku in umrljivim.

Skupnost Zlatega rožnega križa, v katero je vključena slovenska skupina, ima učence in člane v šestindvajsetih državah, vključno s številnimi državami v Evropi, Južni Ameriki, Severni Ameriki, Afriki, Avstraliji in Novi Zelandiji. Sedež mednarodne organizacije je v Haarlemu na Nizozemskem.

V Sloveniji delujemo znotraj Mednarodne šole zlatega rožnega križa, Lectorium rosiscrucianum (LRC), Celovška cesta 280, 1000 Ljubljana.
www.lectorium.si

Založba je do konec leta 2019 dvakrat na leto izdajala slovenski prevod revije Pentagram, ki izhaja v domala vseh evropskih jezikih. V primeru, da želite kako brezplačen izvod, nam prosim pišite na spodnji naslov.

Od leta 2020 bo na voljo tiskana in virtualna izdaja revije LOGON.

Knjige s sodobnimi gnostičnimi prevodi, lahko kupite v nekaterih slovenskih knjigarnah, preko našega spletnega naslova ali pa si jih izposodite v knjižnici.

Vabimo vas, da posvetite naslednjim stranem nekaj minut svojega časa in odkrijte temo, ki vas najbolj privlači.

 

Založba ROSA d.o.o.
Celovška cesta 280
1000 Ljubljana
e-pošta: zalozba.rosalrc@gmail.com

www.zalozba-rosa.si
GSM 031 670 392